Ft
Támogatási mód választása
Személyes adatok

Adatok adomány elszámolásához (opcionális)
Terms

Támogatás összege: 5,000Ft

0
Összegyűlt
584,133Ft
Cél
570,000Ft

A kacifántos gyerekeknek is köztünk van a helyük!

Miben segíthetsz?

  • súlyos, halmozottan sérült gyerekek terápiájában és közösségi programjaiban,
  • az érintett gyerekek és szüleik életminőségének javításában,
  • találkozási pontot építeni, hogy családokat ne szakíthasson szét az elképesztő teher.

Kiken segítenél?

  • olyan gyermekeken, akiket máskülönben állami intézmények nyelnének el,
  • és szüleiken, akikre máskülönben egyedül hárulna a nevelés és fejlesztés minden feladata.

Mivel segítesz?

  • az érintett szülők által megálmodott Völgyzugolyház gépészeti kialakításával,
  • a közösségi tér fűtésének kiépítésével.

Mennyi pénzre van szükség?

570.000 Ft a projekt költségvetése

Ki a partnerünk ebben a projektben?

Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért

VÖLGYZUGOLYHÁZ: A HELY, AMI ÖSSZEKÖT

Phi Alapítvány Völgyzugolyház projekt

Egy halmozottan sérült gyerek szüleit olyan döntések elé állítja az élet, amelyek súlyát a legtöbb ember nem is ismeri. Kénytelenek lemondani imádott gyerekük neveléséről, és intézményi keretek között keresnek reményt a lehető legteljesebb életre, vagy családi körben oldanak meg mindent, amivel kockáztatják a gyerek elszigetelődését és betáblázzák minden percüket évtizedekre? Kívülről könnyű ítélkezni, mit csinál, aki igazán szeret, pedig a helyzetet elképzelni sem lehet. Kívülről nem tanácsokra van szüksége az érintett szülőknek, hanem segítségre, figyelemre, megértésre.

A Phi Alapítvány büszke arra, hogy bemutathatja neked a Völgyzugolyházat, és veled együtt segíthet felépíteni azt. Érintett szülők álltak ugyanis össze, hogy együtt találjanak megoldást a fenti problémára. Ki akartak törni abból a helyzetből, hogy választani kell az intézményi kiszolgáltatottság és a családi elszigetelődés között. Ami egyénileg megoldhatatlan volt, az közösségben elérhetővé vált. Olyan helyet hoztak létre, ahol a halmozottan sérült gyerekek közösségben készülhetnek az életre, ahol a szülő nincs az intézmény terhére, hanem ellenkezőleg, tárt karokkal várják. De az első, átmeneti otthonukat kinőtték.

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót!” – idézik a Völgyzugolyházat építő szülők az amerikai Milton Berle mondását. Mert ők nem az elképzelhetetlen teherrel törődnek, amelyet az élettől kaptak, hanem a megoldást keresik, hogy a sérült gyereknek mindent megadjanak, a családot egyben tartsák, és a megélhetésüket is biztosítsák. Halmozottan sérült gyerek nevelése ugyanis halmozott problémát is okoz a szülők számára. A lelki teher mellett gyakran komoly fizikai munkát is jelent a 24 órás ápolás-gondozás-fejlesztés, a kezelések költségesek, ráadásul túl sokszor szakítja ki a munkaerőpiacról az érintetteket.

Phi Alapítvány Völgyzugolyház projekt

VIGYÜNK MELEGSÉGET A SZERETŐ CSALÁDOKNAK!

A Völgyzugolyház számtalan szempontból találkozási pont, mert nem csak a fejlesztések zajlanak itt, amely során szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, és tájékoztathatják a szülőket minden felmerülő lehetőségről vagy nehézségről. De a gyerekek is együtt vannak kortársaikkal, szüleik pedig kibeszélhetik magukat azokkal, akik a legjobban értik, átélik a gondjaikat. Ez a közösségi tér lehetővé teszi, hogy a szülők olyan környezetben hagyják ott napközben gyermeküket, amelyben száz százalékig megbíznak.

Az állam a törvény által előírt minimumot sem biztosítja a súlyosan sérült gyerekek iskoláztatásával kapcsolatban. Az érintett szülők úgy érzik, családjaik számára hatalmas előrelépés lenne egy valódi bázis, ahol a fejlesztő tanoda mellett egy inkluzív tér is létrejöhetne, így teremtve meg a lehetőségét az integrált családi programoknak és egy befogadó közösség kiépülésének. A Phi Alapítvány vállalta, hogy ebben az építkezésben nyújt segítséget, különösen a Völgyzugolyház gépészetének kiépítése kapcsán. A befolyt támogatásokból és önkéntes pro bono munkaerő felajánlásokból kiépítjük a sérült gyerekek vízellátását és fűtését. Kapnak tőlünk hideget és meleget.