Erdei szenzomotoros torna gyerekek fejlesztéséért

• Erdei szenzomotoros tornával segíteni a gyerekek testi, lelki és szellemi egészségét.
  • Természetes környezetben javítani a gyerekek szellemi képességeit és immunrendszerét.
  • Teret adni családoknak, hogy szabadidejüket minőségi együttléttel tölthessék el.

• Tanulási problémával, magatartászavarral, ADHD-val, vagy idegrendszeri éretlenséggel, problémával küzdő gyerekeken.
  • Szülőkön, akik nem igazodnak el a gyermeknevelés útvesztőiben. Esetleg Ők maguk is önismereti foglalkozásra szorulnak.
  • A társadalom jövőjének, hogy képességeiket jól kihasználni tudó, egészséges fiatalok vegyék át a stafétát.

• Egy Olyan gyermekfejlesztő és szülősegítő központot fenntarthatóvá tevésével, amelyet önerőből, csekély anyagi forrásból valósítottak meg, főleg önkéntes munkával, szívvel-lélekkel.
  • Egy olyan modell létrehozásával, amely működőképessé alakítja át a gyermekfejlesztő és szülősegítő központot, hogy eredeti céljának megfelelően önfenntartóan bővülhessen és gyarapodhasson.
  • Annak biztosításával, hogy a színes programokat befogadó központ minél több fejlesztést igénylő és egészséges gyereknek és családjuknak hosszútávon közösségi tere maradjon.

410.000 Ft a projekt költségvetése

A Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Sportegyesület

Már kimondja “Anya”! Múlik a magatartászavara! Sikeres az iskolában! Csökken a szorongása! Kalandozik a mobilozás helyett! LÉGY RÉSZESE a sikerünknek, örömünknek!

A mai mozgásszegény életmód, rohanó világunk és a média által terhelt családok élete más, mint ezelőtt. A gyerekek nagy része egy olyan környezetben nő fel, ahol nem kapcsolódik be a családok mindennapi teendőibe, mert a szülők erre nem tudnak időt szakítani. A gyerekek nem játszhatnak kint az utcán a szomszéd gyerekekkel, nem másznak fára, rengeteg tárggyal veszik magukat körbe, elvész a kreativitás. Sok gyerek túl korán kezdi a digitális eszközök használatát, melyek komoly veszéllyel járnak. Óvodás korú gyerekek már a függőség jeleit mutatják, az eszközök használata által előidézett mozgásszegény életmód pedig veszélyezteti az idegrendszerüket.

A közösségi oldalt használó tinik között megugrik a depresszió mértéke. A társadalomra olyan terheket ró a digitalizáció, ami mellett egyre kevésbé lehet szó nélkül elmenni. Ez a mozgásszegény, zombi életmód kihat a gyerekek iskolai teljesítményére, és később a való életben történő helytállásukra is.

Célunk, hogy a Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Központban a fenti deficitet szakemberek, fejlesztő tornák, fejlesztőfoglalkozások, előadások, szülői körök és családbarát programok segítségével csökkentsük, és megelőzzük a gyermekeket és szüleiket ért negatív hatásokat. Biztosítani szeretnénk, hogy a színes programokat befogadó központ az erdei környezet bevonásával, mind a fejlesztést igénylő, mind az egészséges gyermekeknek, és családjuknak hosszútávon közösségi tere maradjon

A PHI Alapítvány vállalja a gyermekfejlesztő és szülősegítő központot üzletileg önfenntartóvá válásának útján vezetni, mentorálni.

A központ:

• több, mint 200 nm-nyi fejlesztőhelyiség (tornaterem, foglalkoztatók, csoport szobák)
  • több, mint 600 nm akadálymentes játszótér, zökkenőmentes görkori és kismotorpálya
  • 1,5-4 éveseknek kognitív fejlesztő játéktér (természetes anyagokból, természet közeli megoldásokkal)
  • 5-10 éves gyermekek számára kalandjátszótér (kincses bányával, kanyonnal, kötélhidakkal, vízi architektúrákkal)
  • 6-16 éves gyermekek számára erdei kerékpáros ügyességi pálya
  • fejlesztésre szoruló gyermekeknek speciális, erre a célra fejlesztett szabadtéri eszközök, erdei fejlesztőtréningek, és fejlesztő ösvények
  • a mozgás-, látás-, vagy hallássérült gyerekek részére külön játszóeszközök
  • minden korosztálynak: mezítlábas ösvény, piknik park, bográcshelyszín, rekreációs programok, foglalkozások, terápiák
  • tematikus programok: születésnapok, osztálykirándulások, csapatépítő tréningek, táborok