Ft
Támogatási mód választása
Személyes adatok

Adatok adomány elszámolásához (opcionális)
Terms

Támogatás összege: 5,000Ft

0
Összegyűlt
831,486Ft
Cél
850,000Ft

Segíts célba érni azoknak, akik Nem Adják Fel soha

Miben segíthetsz?

  • fenntarthatóvá tenni egy olyan helyet, amelyet fogyatékkal élő emberek hoztak létre, és ahol megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak,
  • biztosítani, hogy a színes programokat befogadó közösségi tér mind a fogyatékos, mind az egészséges embereknek hosszútávon minőségi talákozóhelye maradjon,
  • megtartani a létrehozott munkahelyet, és további embereknek biztosítani a hasznos, példamutató és az érintettek integrációját segítő munkát.

Kiken segítenél?

  • olyan embereken, akiknek nehezebb megküzdeniük a mindennapi akadályokkal, de épp úgy akarnak boldogulni, ahogy mindannyian,
  • akik hisznek magukban és tudják, hogy az ő munkájuk ugyanolyan értékes, mint bárki másé,
  • egy színes és sokoldalú egyéniségekből álló csapatnak, akikre egytől egyig jellemző a „nemadomfel lelkület”: lehet bárki bármilyen élethelyzetben, mindenkiben megvan az a lelkierő, az a képesség, amely által a legtöbbet tudja kihozni magából.

Mivel segítesz?

  • együtt fenntartható pályára állítjuk a Nem Adom Fel kávézót,
  • bevonjuk az átalakításhoz szükséges szakembereket,
  • létrehozzuk azt a modellt, amely valódi üzleti vállalkozássá alakítja át a kávézót, hogy eredeti céljának megfelelően önfenntartóan bővülhessen és gyarapodhasson.

Mennyi pénzre van szükség?

850.000 Ft a projekt teljes költségvetése

Ki a partnerünk ebben a projektben?

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet és a Nem Adom Fel Alapítvány.

NINCS LEHETETLEN, SEGÍTSÜNK, HOGY A JÖVŐBEN SE ÜTKÖZZENEK FALBA!

Minden csoda három napig tart, utána következik a kőkemény munka, hogy fenn is tudjuk tartani azt, amit létrehoztunk. Ebben a projektben hőseink olyanok, akiktől a sors a kőkeménynél is többet vár el. A Nem Adom Fel Cafe & Bar Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója, ahol maguk a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek készítik és szolgálják fel az ételeket és italokat, valamint közreműködnek a programok szervezésében és lebonyolításában.

A kávézó két szervezet együttműködésével jött létre: a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet a vendéglátó tevékenységet végzi, a Nem Adom Fel Alapítvány pedig a tulajdonában lévő ingatlannal a közösségi tér, a közösségi programok szervezésével, illetve a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos szakmai háttérrel vesz részt a megvalósításban. A csapat színes és sokoldalú egyéniségekből áll, akikre egytől egyig jellemző a „nemadomfel lelkület”: lehet bárki bármilyen élethelyzetben, mindenkiben megvan az a lelkierő, az a képesség, amely által a legtöbbet tudja kihozni magából.

Mindamellett, hogy alternatív foglalkoztatási lehetőséget teremtenek a megváltozott munkaképességű személyek számára, egy olyan integrált közösségi teret és kulturális programokat is befogadó helyszínt hoztak létre, amely lehetőséget teremt mindenkinek az egymás iránti elfogadáson és felelősségen alapuló emberi kapcsolatok kialakítására, ápolására.

A Nem Adom Fel Cafe & Bar olyan hely, ahol mindenki megtalálja a helyét, és ahol mindig szeretettel fogadják a betérő vendégeket. Most itt az idő, hogy viszonozzuk ezt a kedvességet, és segítsünk abban, hogy hosszú távon fenntarthatóvá váljon a vállalkozás. Az alapítás óta több olyan probléma is felmerült, amelynek megoldásához egyszeri beruházás volt szükséges. Ezek és a napi feladatok miatt nem maradt idő és pénz a hosszú távú tervek kidolgozására, a szükséges üzleti és marketing lépések végrehajtására. Pedig nagy szükség volna rá, hogy a kávézót és ezáltal a fogyatékkal élőket közelebb hozza a többi budapestihez.

Nézz be Te is a kávézóba, érezd át az igazi „nemadomfel lelkületet”, és segíts a szilárd talapzatra nagyobb álmokat építeni!

Nem Adom Fel Cafe & Bar (rövidfilm)