Tippek tudatos ünnepekhez

Modern világunkra jellemző a túlfogyasztás. Ajándék vásárlás, bevásárlás, étkezésék, utazások, anélkül, hogy tisztában lennénk azzal, hogy milyen hatást gyakorlunk környezetünkre. Tárgyak felhalmozása, haszontalan ajándékok, és rengeteg csomagolópapír, ami a szemétben landol.

Legyen ez a Karácsony más, lassulj le, és szóljon az emberi kapcsolatokról!

MENÜ

Karácsonykor még nagyobb problémát okoz a rengeteg kidobott étel. Ne a mennyiséggel, hanem a minőséggel nyűgözd le szeretteidet! Mivel karácsonykor több fogás kerül az asztalra, ne azzal a mennyiséggel számolj, amit egy egyfogásos étkezés alatt elfogyasztanál. A túl sok étel pazarlás, akár a kukában, akár a gyomrodban végzi.

Légy jelen, amikor étkezel! Élvezd az ízeket, minden falatnak adj időt. Sokkal jobban fogod értékelni, és az emésztésed is hálás lesz.

A bevásárlásra készülj fel dobozokkal, üvegekkel, textil táskákkal, ne termelj szemetet feleslegesen! Amikor teheted, vásárolj helyi terméket, és kerüld a túlzott húsfogyasztást!

CSOMAGOLÁS

A kulcsszó itt is az újrahasznosítás! Megmaradtak anyagdarabok a varrásból? Lapulnak valahol felesleges újságpapírok? Használd őket bátran! Díszíts a természet ajándékaival, és a kötözésre használj spárgát!

KARÁCSONYI ÜZENETEK

Biztosan találsz otthon egy szép régi naptárt, egy fényképet, amire már nincs szükséged, amiből kivághatsz egy darabot, és arra írhatod a karácsonyi üzenetedet! Légy kreatív, új erőkkel tölt fel!

AJÁNDÉKOK

Tervezz előre! Ne az utolsó pillanatra hagyd az ajándékvásárlást, így időt spórolsz (akkor menj be abba a bizonyos boltba, amikor amúgy is a környéken jársz), elkerülöd a tömeget, és ha autóval jársz, kevésbé terheled a környezetet!

Válassz környezettudatos ajándékot! Esetleg olyan tárgyakat, melyek segítik egy új, környezetbarátabb élet bevezetését. A Phi Alapítvány termékei mind ökotudatosak, az alapítvány non-profit, vagyis nyereségének teljes egészét céljai megvalósításának rendeli alá.

Több termék

Készíts gasztroajándékot- egy különleges lekvár, ízesített méz, fűszeres olivaolaj, teakeverék, fűszerkeverék, gyógynövénykeverék, olajbogyókrém, borban eltett szárított gyümölcs… A csomagolásnál is kerüld a huladéktermelést! Hasznosítsd újra befőttes üvegeidet vagy ajándékozz csattos üveget, és bíztasd arra őket, hogy használják bevásárláskor!
Ajándékozz élményt! Egy új készség elsajátítása, vegetáriánus főzőtanfolyam, workshopok..

Ha úgy érzed, hogy mindened megvan, amire igazán szükséged van, kérd meg szeretteidet, hogy az ajándékodra szánt pénzt utalják egy számodra kedves alapítványnak! Ezt tedd meg minél előbb, lehet másoknak is megjön a kedvük, hogy hasonló kéréssel álljanak elő! Ha a Phi Alapítvány mellett döntesz, az alábbi projekteket támogathatod: