• A kosarad üres.

Búzakorpa tányér (20cm)

Biológiailag lebomló és komposztálható teríték, melyet akár meg is ehetsz. 100% préselt búzakorpa, adalékanyag-mentes.

Kiválóan használható környezettudatos rendezvények, kerti vendégfogadás, vízparti étkezés alkalmával a keletkező szemétmennyiség csökkentése érdekében. Elfogyasztva pedig köretként használható húsételek mellé. Semleges ökológiai lábnyommal rendelkezik szemben a műanyag, vagy papír tányér környezetszennyező hatásával. 

Átlagos tányér méretű, átmérője 20 cm. Egy dobozban 10 tányér található. Alapvetően egyszer használatos, de sütőben sütésre, természetes tálként akár többször is. A búzakorpa-terítékekben 180 fokig lehet sütni, tehát egy lapos-tányérban elkészíthető pizza, a mélyben, oválisban egytálételek, mint rakott krumpli, halételek, raguk, sütemények, mint almáspite, de süthető benne kenyér is. 

A Biotrem-termékek Lengyelországban kerülnek gyártásra EU-előírások és szabványok alapján (vagyis magukénak tudhatnak több minősítést komposztálhatóság, az ételekkel való érintkezés, süthetőség és mikrohullámú sütőben való használhatóság témakörében). Nem csupán biológiailag komposztálhatóak, de kevesebb, mint 30 nap alatt szét is esnek, mely a komposztálást egyszerű hulladékkezelési eljárássá teszi.

A tányérok nem hajlanak és nem görbülnek, mint a hasonló papír, vagy műanyag termékek. Bírják a magas hőmérsékletet, (így sütőben és mikrohullámú sütőben is használhatóak), nem tartalmaznak kémiai adalékanyagokat és meg is ehetőek. Nincs bennük kötő- vagy ragasztóanyag, csupán a magas nyomás és hőmérséklet préseli egymáshoz a búzakorpa-darabokat. 

A GMO mentes búzakorpa, mely a Biotrem-tányérok egyedüli összetevője, a búza feldolgozási folyamatának mellékterméke és mint ilyen, nagyon alacsony hatása van a környezetre. A műanyag tányérok alapanyagával, a polisztirénnel (8,5kg CO2/1kg) összehasonlítva büszkén elmondható, hogy a Biotrem-termékeknek nagyon alacsony karbon-lábnyomuk van: 1,3-1,6kg CO2/1kg.

 

Hogyan készülnek a búzakorpa-terítékek?

A búzakorpa-terítékek tiszta, környezetbarát gyártási folyamatának alapja a természetes búzakorpa. A gyártási folyamat nem igényel nagy mennyiségű víz-, ásványianyag- vagy kémiaianyag-bevitelt, a feladat nagy részét a magas nyomás és hőmérséklet végzik el. A tányérok és tálak kizárólag búzakorpát tartalmaznak, ezért nyugodtan meg is kóstolhatók.

 

Mire használhatod a búzakorpa-terítékeket?

Természetesen ehetsz belőlük, használat után pedig komposztálhatod a növények örömére, de állatok hozzátáplálására is alkalmasak. Süthetsz bennük kenyeret, pitét, halat 180 C-ig, használhatod mikroban 750 W-ig és beteheted a fagyasztóba is.

 

A biológiailag lebomló terítékek már tárolás közben lebomlanak?

Kínálatunkban egyetlen olyan termék sincs, mely tárolás közben bomlásnak indul. A termékek lebomlásához mindenképp szükség van nedvességre, magas hőmérsékletre és bizonyos baktériumokra.

 

Melyik kukába érdemes dobni ezeket a termékeket?

A legjobb az, ha van nálatok külön erre a célra komposztálható feliratú kuka, hiszen ezek a termékek is odavalók. A búzakorpa-terítékek otthoni körülmények között is komposztálódnak, tehát keverheted őket a házi komposztod közé. Túrázás közben pedig akár eláshatod a földbe. Amennyiben ezek a lehetőségek nem állnak rendelkezésre, a kommunális hulladékba tudod bedobni őket, ami nem a legjobb megoldás, de még mindig jobb, mintha műanyagot halmoznál fel.

 

Elfogyott

SKU:99770400 Kategória:

Leírás

Biológiailag lebomló és komposztálható teríték, mely akár emberi fogyasztásra is alkalmas. 100% préselt búzakorpa, adalékanyag-mentes.

További információk

Tömeg 0.7 kg
Méretek 20 × 20 × 4 cm

Miből áll össze az ár?

Ez a termék 1690 Ft-ba kerül. Ebből 581 Ft adomány formájában a PHI Alapítvány céljait támogatja, 750 Ft-ot kap a termék fair trade gyártója és 359 Ft az államé áfa formájában.