• A kosarad üres.

Környezetvédő villa 10db

390 Ft

Biológiailag lebomló és komposztálható, egyszer használatos evőeszköz csomag. Alapanyaga: 90% PLA (biológiailag lebomló, kizárólag kukorica alapanyagú politejsav), 10% búzakorpa, adalékanyag-mentes. Egy csomagban 10 villa található. 

Kiválóan használható környezettudatos rendezvények, kerti vendégfogadás, vízparti étkezés alkalmával a keletkező szemétmennyiség csökkentése érdekében. Semleges ökológiai lábnyommal rendelkezik szemben a műanyag evőeszközök környezetszennyező hatásával. 

Az evőeszközök jelentősen jobb hajlékonysággal bírnak, mint a műanyag termékek, nehezen törnek. Nem tartalmaznak kémiai adalékanyagokat, nincs bennük kötő- vagy ragasztóanyag.

A Biotrem-termékek Lengyelországban kerülnek gyártásra EU-előírások és szabványok alapján (vagyis magukénak tudhatnak több minősítést komposztálhatóság, az ételekkel való érintkezés, stb. témakörében). Nem csupán biológiailag komposztálhatóak, de hagyományos (kommunális) hulladékfeldolgozás, -kezelés során is minimális környezeti terhet jelentenek.

A GMO mentes búzakorpa, mely a Biotrem-termékek összetevője, a búza feldolgozási folyamatának mellékterméke és mint ilyen, nagyon alacsony hatása van a környezetre. A műanyag eszközök alapanyagával, a polisztirénnel (8,5kg CO2/1kg) összehasonlítva elmondható, hogy a Biotrem-termékeknek nagyon alacsony karbon-lábnyomuk van: 1,3-1,6kg CO2/1kg.

Készleten

SKU:99770410 Kategória:

Leírás

Biológiailag lebomló és komposztálható, egyszer használatos evőeszköz. Alapanyaga: 90% PLA (biológiailag lebomló, kizárólag kukorica alapanyagú politejsav), 10% búzakorpa, adalékanyag-mentes.

További információk

Tömeg 0.3 kg
Méretek 21 x 10 x 1 cm

Miből áll össze az ár?

Ez a termék 390 Ft-ba kerül. Ebből 77 Ft adomány formájában a PHI Alapítvány céljait támogatja, 230 Ft-ot kap a termék fair trade gyártója és forgalmazója, 83 Ft az államé áfa formájában.