• A kosarad üres.

Juta csillogó ajándéktáska

100% természetes alapanyagú: fémmel szőtt jutaszövetből (zsákvászon) készült ajándéktáska.

A stílusos és környezettudatos ajándékozáshoz.

 

mérete: 26 x 22 x 14 cm
füle: 35 cm hosszú
űrtartalma: 6 liter

Jelenleg nincs készleten

SKU:99770240 Kategória:

Leírás

100% természetes alapanyagú: fémmel szőtt jutaszövetből (zsákvászon) készült ajándéktáska.

A stílusos és környezettudatos ajándékozáshoz.

A juta az egyik legerősebb és leginkább fenntartható természetben előforduló rost. Elegendő számára az esővíz, jó ellenállóképessége miatt nem igényel vegyszeres kezelést, és 4-6 hónap alatt betakarítható.

A jutát az ókor óta termesztik Bengáliában, India és Banglades területén. A juta, más néven Calcutta-kender (a hársfafélék családjába tartozó növénynemzetség) textiliparban hasznosított rostja. Aratás után a kévékbe kötött jutaszárat tavak vagy patakok vizébe helyezik, és kövekkel vagy földdel lenyomatják. 10-30 napig tartják a víz alatt, ezalatt a baktériumok lebontják a rostokat összetartó anyagot. Az áztatás után a szárat sulykolják, ettől a rostok fellazulnak és elválnak. Ezután a rostköteget kihúzzák a szárból. A rostot mossák, szárítják, válogatják, osztályozzák és bálázzák. A jutaüzemekben a rostokat olaj, víz és emulgeálószerek hozzáadásával puhítják, ezután elkészítik a fonalat. A folyamat kártolásból, nyújtásból, előfonásból és fonásból áll, eközben elválnak egymástól az elemi rostok, és párhuzamosan rendeződnek, a keveredés hatására egyenletes színűvé, erősségűvé és minőségűvé válnak, majd erős fonallá sodródnak össze. Miután a fonalat megfonták, az kész termékekké szőhető, köthető, sodorható és a belőle készült szövet varrható.

A termék gyártója elkötelezett az etikus termékelőállítás mellett. Vállalják, hogy nem okoznak fájdalmat senkinek, nem zsákmányolják ki sem az emberiséget, sem az állatvilágot, sem a természeti környezetet. Az etikus fogyasztásról részleteket a tudástárban olvashatsz.

További információk

Tömeg 0.1 kg
Méretek 26 x 22 x 14 cm

Miből áll össze az ár?

Ez a termék 1990 Ft-ba kerül. Ebből 814 Ft adomány formájában a PHI Alapítvány céljait támogatja, 753 Ft-ot kap a termék gyártója és importőre és 423 Ft az államé áfa formájában.