• A kosarad üres.

Juta táska (kutya)

1990 Ft

100% természetes alapanyagú bevásárló táska. Anyaga: jutaszövet (zsákvászon) és pamut.

A stílusos és környezettudatos bevásárláshoz, különlegesen hosszú élettartalommal, nagy térfogattal.

A juta az egyik legerősebb és leginkább fenntartható természetben előforduló rost. Elegendő számára az esővíz, jó ellenállóképessége miatt nem igényel vegyszeres kezelést, és 4-6 hónap alatt betakarítható.

A vételárból 588 Ft adomány formájában a PHI Alapítvány céljait támogatja, 979 Ft a termék előállítási költsége és 423 Ft az államé áfa formájában.

 

Kiürítés
SKU:N/A Kategória:

Leírás

100% természetes alapanyagú bevásárló táska. Anyaga: jutaszövet (zsákvászon) és pamut.

A stílusos és környezettudatos bevásárláshoz, különlegesen hosszú élettartalommal, nagy térfogattal.

mérete: 30x30x19 cm

füle: 40 cm hosszú (kézben, vagy vállon is hordható)

űrtartalma: 14 liter

A jutát az ókor óta termesztik Bengáliában, India és Banglades területén. A juta, más néven Calcutta-kender (a hársfafélék családjába tartozó növénynemzetség) textiliparban hasznosított rostja. Aratás után a kévékbe kötött jutaszárat tavak vagy patakok vizébe helyezik, és kövekkel vagy földdel lenyomatják. 10-30 napig tartják a víz alatt, ezalatt a baktériumok lebontják a rostokat összetartó anyagot. Az áztatás után a szárat sulykolják, ettől a rostok fellazulnak és elválnak. Ezután a rostköteget kihúzzák a szárból. A rostot mossák, szárítják, válogatják, osztályozzák és bálázzák. A jutaüzemekben a rostokat olaj, víz és emulgeálószerek hozzáadásával puhítják, ezután elkészítik a fonalat. A folyamat kártolásból, nyújtásból, előfonásból és fonásból áll, eközben elválnak egymástól az elemi rostok, és párhuzamosan rendeződnek, a keveredés hatására egyenletes színűvé, erősségűvé és minőségűvé válnak, majd erős fonallá sodródnak össze. Miután a fonalat megfonták, az kész termékekké szőhető, köthető, sodorható és a belőle készült szövet varrható.

A termék gyártója elkötelezett az etikus termékelőállítás mellett. Vállalják, hogy nem okoznak fájdalmat senkinek, nem zsákmányolják ki sem az emberiséget, sem az állatvilágot, sem a természeti környezetet. Az etikus fogyasztásról részleteket a tudástárban olvashatsz.

 

További információk

Tömeg 0.1 kg
Méretek 30 x 30 x 19 cm
Választható színek:

fukszia

Miből áll össze az ár?

Ez a termék 1990 Ft-ba kerül. Ebből 588 Ft adomány formájában a PHI Alapítvány céljait támogatja, 979 Ft-ot kap a termék gyártója és importőre és 423 Ft az államé áfa formájában.

Érdekelhetnek még…